--> -->

Find det du søger​

Operation

Vi tilbyder operation af led, knogler, bløddele, øjne og tænder. Tænder er beskrevet andetsteds: Tandbehandlinger

De fleste operationer kræver fuld bedøvelse, nogle få kan udføres i let bedøvelse (sedation). Af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler vi alle operationspatienter at få taget en blodprøve inden narkose. Læs mere om dette her: Blodprøve

Hunde og katte skal være fastet før de afleveres til operation. De må dog gerne drikke vand helt op til afleveringstidspunktet. Hundene skal være luftet og have gjort sig rene (afføring + urin).

Kaniner og marsvin skal IKKE være fastet, men have adgang til stråfoder (hø + halm) + vand hele tiden. De skal desuden medbringe en lille madpakke, så vi kan fodre dem straks efter operationen.

Her på klinikken går vi meget op i at narkosen skal være så sikker som muligt, derfor sidder der altid en veterinærsygeplejerske og overvåger patientens anæstesiforløb. Desuden sammensætter vi altid narkosen til den enkelte patient.

​Anæstesi er en vigtig del af mange dyrlægebehandlinger, hvor det sikrer, at din hund eller kat er smertefri og i en dyb, afslappet tilstand under behandlingen. Det gør det muligt for os at arbejde uden at forårsage ubehag eller stress for dyret.

Anæstesi kan påvirke flere af kroppens funktioner, derfor er kontinuerlig monitorering uundværlig. Denne overvågning sikrer, at din hund eller kat forbliver stabil og får den nødvendige støtte, hvis der opstår afvigelser. Derfor holder vi nøje øje med vitale tegn som bl.a.

Hjertefrekvens og rytme - For at sikre, at hjertet slår regelmæssigt og effektivt. Vejrtrækning (herunder CO2 og iltmætning) - Kontrollerer, at dyret får tilstrækkelig ilt. Blodtryk - Holder øje med, at blodtrykket forbliver stabilt. Kropstemperatur - Sørger for, at dyret ikke bliver for koldt under anæstesien.

Typisk får patienten en smertestillende og beroligende sprøjte i konsultationen før operationen. Ejer er velkommen til at holde i pote i de 5-10 minutter det tager sprøjten at virke. Herefter overtager vi og ejer går hjem.

Der lægges et venekateter, dyret får en korttidsvirkende bedøvelse direkte i blodbanen, en tubus (gummislange) lægges i luftrøret og luftformig (gas) bedøvelse gives herefter under resten af proceduren.

Patienten bliver barberet, desinficeret og til sidst opereret. Alle operationspatienter ligger med varme, får tildelt væske med elektrolytter, samt får smertestillende midler før, under og efter operationen.

Efter operationen skal patienten typisk holdes i ro i 10-12 dage indtil såret er lægt. Dvs. hunde luftes i snor, katte holdes inde og spring/hop og vild leg undgås.

Operationssåret skal holdes rent og tørt. Patienten må ikke bide eller slikke på operationssåret. Såret tilses mindst 1x dagligt, og der holdes øje med at såret ikke bliver øget rødt, hævet eller fugtigt/væskende. Ofte anbefales at patienten bærer en krave eller bodystocking i denne periode på 10-12 dage afhængig af operationen.

Har patienten fået en forbinding på, skal denne holdes tør og ren. Hvis forbindingen bliver våd, eller der er tegn på, at den er for stram (hæver op over, eller patienten virker generet), skal den fjernes med det samme. Ofte vil der anvendes selvopløselige tråde som derfor ikke skal fjernes.

Ved spørgsmål eller problemer – kontakt os på klinikken. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Konsultation og fodersalg

Mandag​

kl. 09-17​

Tirsdag

kl. 09-18​

Onsdag​

kl. 09-17​

Torsdag

kl. 09-17​

Fredag

kl. 09-16​

Konsultation efter aftale

Tidsbestilling

Dyrlægens telefontid:

Mandag – fredag kl. 8-9

Tidsbestilling:

Mandag – fredag kl. 8-16 - dog bedst kl. 8-9​

Adresse

Dyreklinikken Måløv-Smørum

v/ Dyrlæge Malene Sparsø

Flodvej 73C

2765 Smørum

​CVR: 45022188

Kontakt klinikken

☎ Tlf.: 44 97 02 02

✉ E-mail: info@msdyreklinik.dk

Vagtdyrlæge

Udenfor klinikkens åbningstid henvises til:

Københavns Dyrehospital

Poppelstykket 11

2450 København SV

Vagttlf.: 36 17 57 11 

Find vej